KLANG:FOKUS FESTIVAL


Klassisk i Ballsalen - Instrumentene


Disse instrumentene fikk man høre

arve_2_web - 2 arve_2_web - 1
Fiolin bygget for Arve Tellefsen i 2019

Han skriver dette om fiolinen:
«Jacob von der Lippe har på forespørsel fra meg laget en kopi av det instrument som jeg har hatt i eie siden 1970; en fiolin laget av den italienske fiolinmaker Joseph Guarneri del Gesú i 1742 i Cremona. Guarneri del Gesú er en av tidenes aller beste fiolinmakere, ja det er mange som mener at han overgår alle. Jacob von der Lippe har klart å lage en kopi av meget god kvalitet. Det er naturlig nok en friskere og mer moderne lyd i kopien, bl. a. på grunn av at treet er friskere. Men han har lyktes i å skape en grobunn for en klang rik på overtoner både i svake og sterke nyanser. Og selv om klangen alltid vil være det viktigste for utøveren, har Jacob von der Lippe i tillegg skapt en vakker fiolin som er oppsiktsvekkende lik originalen.»

10E1B4F6-6204-4E23-BD3D-734C2E342C3B_1_105_c
Utvelgelse av trevirke til denne fiolinen, lagret i over 10 årVideo fra byggeprosessen og overleveringen
_____________________jvdlvcl-3 - 5 jvdlvcl-3 - 2
Cello som spilles av Anne Stine Dahl
Bygget i 2017, basert på min egen personlige "von der Lippe" modell.

anne-stine-cello - 11

Anne Stine skriver dette om celloen:
"Jeg er veldig fornøyd med at jeg har fått ny cello bygget av Jacob von der Lippe. Jeg ble involvert underveis i byggeprosessen og fikk svar på alle mine spørsmål. Celloen har innfridd alle forventningene jeg hadde til et nytt instrument, spesielt med tanke på større klanglig volum og en stor og fyldig bass. Jeg verdsetter den personlige servicen jeg har fått fra en dyktig og kunnskapsrik instrumentmaker."
_____________________


Ønsker du mer informasjon om instrumentene Jacob von der Lippe bygger? Les mer på hans hjemmesider (åpnes i nytt vindu).